Unelmahommia


Sain juuri luettua Satu Rämön ja Hanne Valtarin Unelmahommissa-kirjan. Harvoin pystyn ahmimaan kirjan niin nopeasti kaiken arjen touhun keskellä, mutta nyt kahlasin kirjan kannesta kanteen ihan hetkessä.

Olen jo pitkään lukenut Sadun Salamatkustaja-blogia ja lukenut hänen aiemmin ilmestyneitä kirjoja. Pidän kovasti Sadun kirjoitustyylistä ja asenteesta (työ)elämään. Kirja herätti mielessäni paljon ajatuksia ja yksi konkreettinen tulos oli tämä blogi. Olin jo muutaman kuukauden ajan pohtinut uuden blogin perustamista ja miten sen toteuttaisin. Kirjaa lukiessani ajatus vahvistui ja tässä sitä ollaan. En usko tästä tulevan työtä, kuten Hannen Lähiömutsi-blogista, mutta luonnollisestikin pidän mielen avoimena.

Palataan kirjaan. Kirja oli selkeästi merkitty Sadun ja Hannen osioihin. Hanne käsitteli pääasiassa bloggaamista ammattina. Ihan mielenkiintoista luettavaa, mutta jos tarkoituksena ei ole tehdä bloggaamisesta ammattia voi nämä osuudet tuntua välillä pitkältä. Sadun osuudet olivat taas enemmän mieleeni. Hänhän tekee työkseen "islantilaisittain" yhtä sun toista ja se on juuri sellainen asia, mistä itsekin nauttisin.

"Kaltaiselleni vaihtelunhaluiselle ja projektiorientoituneelle kokeilijalle ei ole olemassa yhtä maailman hienointa työtehtävää, joka tekisi minut jatkuvasti tyytyväiseksi. Tempoiluni tekee unelmien toteuttamisen helpoksi: minun ei tarvitse haukata kokonaista kakkua kerralla vaan voin nauttia kaikennäköisistä ruuista pieninä, erikokoisina annoksina." (S. Rämö, Unelmahommissa)


Kirjassa on jokaisen luvun lopuksi Ajateltavaa-osio. Nämä auttavat lukijaa jäsentämään omia ajatuksiaan ja haastavat ajattelemaan syvällisemmin mitä itse oikeastaan haluaa ja miten sitä voisi lähteä toteuttamaan.

Suosittelen lämpimästi! Minäkin taidan vielä ostaa oman kappaleen tai laitta kirjastoon uuden varauksen, jotta voin vielä uudelleen käydä läpi muutamia mielenkiintoisia kohtia.

Jaana

Ps. Lue myös Sadun aikaisempi kirja Islantilainen voittaa aina.

Kommentit